Vyhľadávanie


Kontakt

Vestiaren-simonett

0948 608 884

E-mail: vesticasimca@gmail.com

Vplyv mesiaca na ľudí

17.07.2011 13:27

 

Mesiac čaruje


Že má Mesiac na človeka i prírodu veľký vplyv, je známe niekoľko tisícročí. Kto pozná silu Mesiaca, môže ju využiť pri pestovaní rastlín, ale aj pre svoje zdravie, krásu a dobrý životný pocit. Mesiac má vplyv na všetko, čo sa deje na Zemi. Na príliv a odliv, na rast rastlín, na svet zvierat, na duševný stav ľudí.

 

Fázy mesiaca majú na nás rôzny účinok. Keď je mesiac v nove, vtedy je deň uvoľnenia a nového začiatku. Organizmus je pripravený na prečistenie. Pre nás to znamená ideálnu príležitosť na pôstny deň, t. j. bez jedla, iba s tekutinami. Je veľa ľudí, ktorí ho striktne dodržiavajú. Dorastajúci Mesiac (v tvare písmena D) podporuje nadobúdanie síl a regeneráciu. Kto v tomto čase výdatne je, cíti sa silnejší a lepšie sa dokáže vysporiadať s problémami. Spln je rovnako ako nov vhodný nielen pre pôst, ale aj pre návštevu kaderníctva. Je overené, že trvalá alebo farbenie vlasov sa určite podaria a budú aj lepšie držať. Spln považujú aj svetoví kaderníci za najlepší termín pre regeneráciu vlasov, trvalú a farbenie. Rovnako aj dni Mesiaca v znamení Panny a Leva. Nový strih sa aj v tomto období väčšinou perfektne podarí, zastrihnuté vlasy narastú silnejšie a plnšie.

 

Možno sa aj vám stalo, že ste nemohli dobre spať počas splnu. Nečudujte sa, veď Mesiac v tejto jeho fáze vyžaruje energiu a mobilizuje životnú silu. Ak sa vám to stane nabudúce, uvarte si bylinkový čaj. Uvoľníte sa jeho pôsobením a budete spať bez problémov.

Ubúdajúci, cúvajúci Mesiac (v tvare písmena C) je priaznivým obdobím pre starostlivosť o telo, aj pre držanie diét, lebo ich dopĺňa energiou. Ak sa rozhodnete pre pôst, ako sme už spomenuli, mal by to byť pôst počas splnu s prijímaním tekutín. Rozmiešajte si minerálku s ovocnými šťavami bez cukru. Večer budete možno nervózni a podráždení. Nebude to z pôstu, ale z pôsobenia splnu. Skúste si okrem bylinkového čaju dopriať aj kúpeľ nôh s prísadou éterických olejov a sušených byliniek. Po kúpeli si natiahnite ponožky a oddýchnite si pod teplou dekou.

Veľa zahraničných kozmetických salónov má najviac objednávok na hĺbkové čistenie pleti tretí deň po splne. Vtedy je podľa znalcov na pôsobenie Mesiaca správny čas na odstraňovanie pupienkov a vriedkov, lebo ošetrenie je menej bolestivé a nevytvárajú sa jazvičky. Dokonca aj čistiace masky a kúpele prispievajú v tomto období k hladkej a čistej pokožke a dobre sa hoja aj iné kozmetické a chirurgické zákroky.