Vyhľadávanie


Kontakt

Vestiaren-simonett

0948 608 884

E-mail: vesticasimca@gmail.com

Liečivá sila kameňov

17.07.2011 13:22

 

Liečivá sila kameňov: Nájdite si ten svoj, pomôže vám!

Ak patríte ku skeptikom a vravíte si „šuter ako šuter“, vo vlastnom záujme zmeňte názor. Výsledky však nečakajte do 20 minút, kameň nie je tabletka.


Určite poznáte využitie rubínu v chirurgických laseroch, ultrazvuky, hodinky a pamäťové mikročipy s rozdrvenými kryštálmi. Keď vás skepticizmus nepustí za hranice tohto využitia, vaša smola. Stačí sa pozrieť do histórie. Nemecký teológ a prírodovedec Albert Veľký už v 13. storočí zozbieral informácie o využití liečivých kameňov na farmaceutické účely. V tom istom 

čase

 

 
 majstri farmaceutického remesla namiešali prvé zdokumentované liečivé preparáty na báze drviny vzácnych kameňov. Okrem liečivej ľudia po stáročia pripisujú kameňom aj magickú moc – a nemyslíme len na mágiu okamihu, keď sa pred vydajachtivou slečnou otvorí saténová škatuľka s kameňom veľkosti Koh-i-Noor (najslávnejší diamant na svete, zdobí korunu britskej kráľovnej). Odteraz si kamene nemusíte kupovať výlučne podľa vášho znamenia v zverokruhu. Dopasujte si ich podľa liečivých účinkov a zdravie budete mať, takpovediac, ako z kameňa.

 

 


 

Fluorit – keď ste nerozhodná a máte problémy s koncentráciou, stavte na fluorit. Efektívne „uprace“ myslenie. Noste ho na krku, dodá vám sviežosť. Učíte sa na skúšky? Zaraďte ho k povinnej výbave hneď po zelenom čaji.

Zdravie: S krehkými kosťami a zubami sa rozlúčte, fluorit sa postará o kvalitné vstrebávanie vápnika. Okrem toho spevní pokožku a zahojí sliznice. Mimochodom, fluorit je jedinou prírodnou surovinou na získavanie fluóru. A určite ponosíte radšej pekný šperk ako tubu zubnej pasty, všakže?

Apatit – alebo majster kompromisov pre zasnívané duše. Úspešne vás spojí s realitou, stimuluje myslenie a kreativitu. Keď máte problém efektívne triediť informácie na podstatné a nepodstatné, využite silu tohto skvostu.

Zdravie: V prírode sa hojne nachádza v zuboch a kostiach živočíchov. Slonie kly sú tvorené zložkami apatitu až zo 65 %. Keď nedajbože prídete v zimnej sezóne k zlomenine, tento zázračný kamienok dá kostiam pokyn, aby sa zahojili rýchlejšie. Zlepšuje absorpciu vitamínov, znižuje stres, v kombinácii s ruženínom privoláva absolútnu lásku!!!

 


 

Akvamarín – zmierňuje podráždenosť až agresivitu, harmonizuje duševné prežívanie a navodzuje vnútorný pokoj. Keď vás morduje tréma spojená s verejnými vystúpeniami alebo máte komunikačné ťažkosti, vyzbrojte sa.

Zdravie: Na prejavy alergie

 
 a astmy môžete pri pravidelnom nosení pozabudnúť, nebudú vás trápiť tak nástojčivo ako bez neho. Vložený do úst pomôže proti bolesti zubov – ale nie na noc (zo známych dôvodov)! Dajte ho na noc do vody a tou potierajte ekzémy. Zaujímavosťou akvamarínu sú jeho silné magické a ochranné schopností. Nevystavujte ho priamemu slnku, okrem straty farby mu hrozí aj strata zázračných schopností.

 

 


 

Citrín – hojnosť čohokoľvek, čo vám v živote chýba, vám do neho zázračne prinesie citrín. S prívalom nových radostí citrín postupne vytlačí z vášho prežívania staré krivdy a bolesti. Okrem majetku priťahuje aj kreatívne nápady.

Zdravie: So zdravím je to pri citríne rovnako ako s majetkom a nápadmi. Pocit zlepšenia, ktorý navodí, postupne chorobu

 
 odprevadí nevedno kam. Voda, v ktorej odpočíval citrín, pomôže ako oplachovacia kúra proti lupinám. V Ríme ho volali aj slnečný kameň. Vnášal teplo všade, kam bol umiestnený. Dnes sa odporúča dávať ho blízko vchodu do domu – zaručí prosperitu a pocit komfortu hosťom aj domácim.

 

 


 

Opál – vnáša do života neuveriteľnú radosť

 
 a to práve preto, že zintenzívňuje pozitívne prežívanie. Pomáha akceptovať vlastné nedostatky a sústrediť sa na plusy a individuálny potenciál. A kto vie o tom, čo má, patrične to využije.

 

Zdravie: Zníži horúčky a udržiava v dobrej forme metabolizmus. Používa sa proti akné, ale aj vráskam a vyháňa z tela infekcie. Opál by nemali nosiť záletníci a sebci. Hovorí sa, že tak ako zosilňuje pozitívne prežívanie, privolá pomstu za negatívne ciele, ktoré sa s jeho pomocou podaria uskutočniť. V minulosti ho preto radi nosili zlodeji, robil ich činy "neviditeľnými".

 


 

Ruženín – Láska okolo vás poletuje a vy nie a nie chytiť ju pevne za nohu? S ruženínom sa to podarí vďaka tomu, že vás zbaví zatrpknutosti a dlhodobo zakoreneného hnevu spojeného s pocitom menejcennosti.

Zdravie: Čistí telo zvnútra, stará sa o zdravie ciev v okolí srdca (v zdravom srdci zdravý cit), zmierňuje migrény, neutralizuje negatívne vplyvy prostredia, prispieva k plodnosti, zdraviu obličiek a zlepší spánok. Zaujímavosťou je, že má schopnosť pohlcovať elektromagnetické žiarenie. Keď si ho položíte na „bedňu“ počítača, pohltí elektrosmog a zároveň sa nabije.

 


 

Ametyst – keď čakáte na kreatívny nápad a furt nič, zaobstarajte si ametyst. Je trénerom triezveho uvažovania a ochráni priestor od negatívnych myšlienok. Pomáha dosiahnuť úspech v biznise

 
.

 

Zdravie: Nahriaty zmierňuje bolesti hlavy a podobne ako ruženín vyženie z vašej spálne zlé sny a nespavosť. Mierni hysterické správanie, používa sa ako doplnok liečby problémov s vlasmi a pokožkou. Z ametystu sa v Rímskej ríši vyrábali poháre, z ktorých sa pil alkohol. Ochraňovali telo pred intoxikáciou a škodlivými vplyvmi alkoholu a iných drog. Vhodíte si ametyst do pohára pri najbližšom žúre?

 


 

Topás – Zožiera vás žiarlivosť? Nezávidíme. Keď si už neviete rady, prizvite si topás na pomoc. Okrem žiarlivosti rozpustíte aj ostatné negatívne, skostnatené vzorce myslenia.

Zdravie: Keď trpíte „počítačovými“ očami, noste na krku topás. Trémisti by si ho mali pribaliť na verejné vystúpenia. Ustráchanosť a nervozita zmiznú a neprekvapia vás ani nečakané hormonálne výkyvy. Topás noste v prípade, že potrebujete viesť, koordinovať, usmerňovať. Vašu túžbu po rešpekte a pozornosti zhmotní do vyžarovania.

 


 

Horský krištáľ – čistí všetko, čo je v jeho poli pôsobnosti. Telo, vzduch, prostredie zamorené elektromagnetickým smogom. Používa sa na diagnostiku ochorení a na prílev čistej energie do tela.

Zdravie: Má všeobecný liečivý účinok a nemal by chýbať nikomu. Vyniká schopnosťou tíšiť hlavne bolesti neurologického charakteru. Krištáľ noste v prípade, že vás niekto uriekol alebo vám nepraje. V minulosti sa používal na odhalenie otravy tela jedmi, dnes na odohnanie otravy zlými myšlienkami.